Epoksi Boya

Epoksi Boya

Epoksi Boya

Epoksi boya sıvı haldeki reçinenin içerisine barit, titan, renk pigmentleri, ve yüzey ajanları katılarak mikser yardımı ile yapılan boya türüdür, Epoksi boya içerisindeki reçine sayesinde yerde yada kullanılan alanda yapışma mukavemeti ve darbelere karşı dirençli olması günümüzdeki her alanda kullanılmaya baÅŸlanmıştır. Epoksi boya farklı çeÅŸitlerde üretilir bunlar sürme ve kaplama olarak sınıflandıra biliriz.

Epoksi boya zemin haricindede çeÅŸitli dekorasyon alanlarında kullanılmasıyla bir çaÄŸ atlamış ve farklı bir bakış acısı sergilemiÅŸtir. Malzemenin saÄŸlamlığı ve diÄŸer dekorasyon amaçlarında sıvı ve çabuk ÅŸekil alması ile zeminden masaya, üç boyutludan takılara kadar hemen hemen her alanda insanlar için büyük bi kolaylık saÄŸlamıştır. Epoksi zemin kaplama uygulamalarında sizlere herzaman tavsiye ettiÄŸimiz uzman ekip ve ekipmanlar sizlerin epoksi boya seçiminizde büyük bir rol almakta sizlerden istenilen epoksi boya yaptırmadan kesinlikle araÅŸtırılmalı ve uygun olan ürün seçilmelidir.

YaÅŸadığımız alanlarda en güzel ve göze hitap eden boyama tekniklerinin kullanılması, yaÅŸam alanlarının hoÅŸ görüntüye ve bununla beraber saÄŸlık konusunda bazı faydaların oluÅŸmasını saÄŸlamaktadır. Bu hoÅŸ görüntünün ortaya çıkması ve büyük bir uzmanlık ile saÄŸlanması, tüm yapı malzemeleri ile mümkün olmamakla birlikte, içerisinde en çok yer tutan ve tercih edileni epoksi olarak karşımıza çıkmaktadır. Epoksi, diÄŸer malzemelere göre pek çok anlamda avantaja sahip ancak bu avantajların yere ve zamana göre büyük bir incelikle seçilmesi ve bu suretle uygulanması gerekir. Gerekli uygulama ve doÄŸru seçim yapılmazsa, epoksiden alınacak fayda en aza inecektir. Bunun için uzmanlar pek çok alanda inceleme yapmakta ve bu incelemeler sonucunda yüzeylere en uygun olan yöntemi belirlemektedir. Epoksi uygulaması pek çok türde de yapılabileceÄŸi gibi, boya uygulamaları ile önde gelen ve tercih edilen bir tür konumuna gelmiÅŸtir. Bu suretle epoksi boya uygulaması her alanda, her avantajıyla, alanında uzman çalışanlar ve ustalar ile uygulanabilmektedir.

Epoksi konusunda avantajların saÄŸlanması ve bu avantajların yerine göre uygulanması konusunda en dikkat çeken alanlardan biri ise, hastanelerdir. Hastanelerde her daim kaygan olmayan bir zemine ihtiyaç olduÄŸu için, bunun saÄŸlanması amacıyla epoksi karışımının içerisine bazı ek maddeler eklenmektedir. Hastanelerde bu tür uygulamaların bir baÅŸka sebebi ise, epoksi boya uygulaması ile istenilen antibakteriyel ortamın saÄŸlanmasıdır.

Epoksi Boya Uygulaması Nasıl Yapılmaktadır?

Epoksi, günümüzün ve geleceÄŸin en etkili ve avantajlı yapı malzemelerinden biri ve bu nedenle evlerden endüstriyel alanlara kadar pek çok yerde yoÄŸun bir ÅŸekilde kullanılmaktadır. Epoksi boya uygulaması konusunda bu nedenle dikkat edilmesi gereken ve öncesinde, sonrasında incelenmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Alanında uzman epoksi çalışanları ve ustaları, bu konuda detaylı bilgiler vermekte ve bu ÅŸekilde kullanıcılarının önceden ve sonradan neler yapması gerektiÄŸini bildirmektedir. Epoksi boya uygulaması ile dikkat edilen hususların yerine getirilmesinden sonra, epoksi çelik mala sayesinde yüzeylere uygulanmaktadır. Ancak bu uygulama yapılmadan önce yüzeyin temizlenmesi ve kirlerden en iyi ÅŸekilde arındırılması gerekir ve bunun sonucunda istenilen sonuç alınır.